Витаминозна бомба за десерт

7 thoughts on “Витаминозна бомба за десерт”

 1. Това е страшно вкусно, но много хора все още нямат тези навици. Ако веднъж си хапнете такава здравосровна закуска, вярвам, че по-често ще го правите и даже ще импровизирате!

 2. Този десерт ни е отдавна любим на всички в къщи…стигнах до направата му преди години, мъчейки се да прилъжа малката ми дъщеря да хапне някакъв плод, после на всички ни хареса…само, че аз слагам по малко кисело мляко, за да се получи като кремче. Във врмето започнахме да си прибавяме и разни други полезности – инулин, малко овесени ядки или трици,пектин…,но всички в къщи го обожаваме. Почти всеки ден това ни е сутрешната закуска. А голямата ми дъщеря, която учи архитектура в Лондон, най-много страда, че там няма хубаво кисело мляко, за да си прави тази вкусотия. Опита уж да си прави кефир, но не й се занимаваше…
  С пожелание за здравословен и спорен ден !
  Пепеляшка

 3. Пепеляшке, не съм се сетила да сложа кисело мляко вътре, но това е идея.
  Казваш, че в Лондон не може да се намери като “нашето” кисело мляко, а тук е същата ситуация – тези псевдо кисели млека по магазините нямат нищо общо с онова славно, българско, кисело мляко. Някои на вкус го докарват горе-долу, а други дори и това не успяват, отвратителни са. А какво им е съдържанието – един Господ знае.
  Бъди здрава и усмихната :)

 4. Ами затова аз от години си правя кефир…и много ми е вкусно. Детето не успя обаче в Лондон да си го приготви, просто все не й оставаше време и гъбата се разваля….Малката пък нещо не го харесва. Но аз…ще живея сто години, хи-хи…!
  По-здрави!
  Пепеляшка

 5. Защо ли имам чувството, че няма да е хубав разказ?

Напишете коментар