Езерото Оточец в Словения

9 thoughts on “Езерото Оточец в Словения”

 1. Красиво наистина…
  Обаче ти предлагам, като ни поразкажеш за езерцата, да вземеш да се прекръстиш на Щастливо островче, например…И тогава, какво обикаляне ще трЕбЕ от остров на остров….,можеш да ме поканиш за придворен…слуга, шут, оръженосец, каквото и да е….ще те следвам безрезервно ! Много ще ми е кеф да започнем от Гръцките такива…..
  Поздрави и лека нощ !
  Пепеляшка

 2. Eх, Пепеляшка!!! Разсмя се много :)))) Духа на пътешественика в теб напира! От остров на остров, току-виж за няколко живота сме ги обиколили всичките. На гръцките съм била на попуярните – Корфу, Тасос, Родос, но ми се ще да посетя тези по на юг, по -“гръцките”. Като гледам снимки от тях се захласвам и прехласвам 🙂

 3. Представям си какви рибарски традиции може да придобие човек на такова място:)

 4. Е, и аз съм била на някои, но преди много години…и все едно не е било. Мерак ми са Цикладите, дори бяхме се записали лятото на един круиз от Истанбул с гръцки кораб до всичките Цикладски острови, обаче в посл.момент не отпуснаха никакви бройки за българи.От тогава нямам мира и само душа наоколо !
  Емо, аз обичам да ходя в Гц само заради октопода, калмарите и една малка рибка Гавос е на гръцки- само на кулинарен туризъм. Обаче не мога да им докарам после рибите у дома по този начин – големи са майстори на рибите,нямат грешка.
  Ето и един любим мой Гръцки пейзаж :
  http://4.bp.blogspot.com/_DKk1FMHLXQA/SqTozKadS-I/AAAAAAAAAlo/oMinZwnZtkM/s1600-h/P1060314.JPG

  В този студен декемврийски ден, колко е приятно да си говорим за острови, море и октоподи…..
  По-здрави !
  Пепеляшка

 5. Ооо, гърците се ненадминати в приготвянето на риба, права си, Пепеляшка. Обаче, като гледам твоите рибни специалитети в блога, им дишаш във врата 🙂
  Иначе, мене ако ме питаш, освен на Цикладските, с удоволствие ще отида и на Йонийските острови. Много обичам да пътешествам, но по-рядко с цел кулинарен туризъм 🙂
  Не спирай да си мислиш за слънчевите топли дни край морето и да мечтаеш за гръцките острови, защото може би дядо Коледа е някъде около нас и все още събира желания за подаръци :)))

 6. Аз съм се изразила може би неправилно, ходим на кулинарен туризъм за ден-два до близката Северна Гц, а иначе и аз много обичам да пътувам и не бих отказала на Дядо Коледа такъв подарък, пък на който и ще остров и дестинация да е….Дано, дано-о-о !

Напишете коментар

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.