Лаго ди Маджоре в Италия

Лаго ди Маджоре,

познато още като езерото Вербано

Изола бела - красивят остров
Изола бела – красивият остров

Още едно езеро се присъединява към поредицата “езера” в myhappypond.

След Вьортерзее в Австрия, Оточец в Словения, Лугано в Швейцария и Комо в Италия, идва второто по големина италианско езеро – Маджоре, разположено до град Стреза.

Мекия климат около езерото благоприятства развитието на средиземноморска растителност като маслини и лимони, а островът Изола Бела (красивия остров) е известен с великолепните си градини, в които виреят редки и екзотични растения. За съжаление не успяхме да разгледаме точно най-красивия, цветен остров, на чиито градини славата се носи още от 17 век. Можахме само да хвърлим един бегъл поглед на прекрасните градини, които са разположени на 10 тераси една над друга и са изпърстрени с множество статуи, фонтанчета и редки птици. На острова се намира и емблематичния замък Боромео, който е построен в типичния за 17-ти век бароков стил. Ако решите да посетите Изола Бела оставете си достатъчно време и не го планирайте за натоварен, туристически сезон, за да не се блъскате с тълпи от туристи.

Другото по-известно островче в Лаго ди Маджоре е Изола дей Пескатори или островът на рибарите, което на фона на Изола бела изглежда просто и семпло. По тесните му улички, засенчени от стари сгради прекарахме чудесно време. Разбира се, рибарският остров е туристическо местенце, пълно с ресторантчета, кафенета, магазинчета и сергийки, които могат да отвлекат вниманието на човек и цял ден. Въпреки че беше лято, жегата не се усеща така силно, защото от езерото полъхва леко и прохладно.

Ето малко фото-спомени:

Свързани публикации:

Този пост беше публикуван в ПЪТЕШЕСТВЕНИК с тагове , , , , , , . Bookmark the permalink.

7 отговора на Лаго ди Маджоре в Италия

 1. пепеляшка каза:

  Чудесно…и нали знаеш, че завиждам !!

 2. happypond каза:

  :) Пожелавам ти да го посетиш и ти, това и други прекрасни местенца!

 3. Dani каза:

  Прекрасно място, а това синьо и тесните улички….
  Поздравления и още много места да посетиш :)))

 4. happypond каза:

  Благодаря, Дани. Нека пожеланията се връщат и при теб!

 5. emo каза:

  Страхотно място :)

 6. Миранда каза:

  Мога само искрено да завиждам!

 7. Pingback: Капаните на Рибарица - myhappypond.comMy Happy Pond

Напишете коментар