Kerastase Specifique :: терапия против косопад

19 thoughts on “Kerastase Specifique :: терапия против косопад”

 1. Много полезно ревю, Хепи! В момента съм в същото положение и се чудя и мая какви продукти да използвам. Благодаря ти за ревюто и че ме възпря от ненужна покупка. В момента тествам един шампоан с ампули, които ми препоръчаха в аптеката да видим 🙂 Поздрави, Мая

 2. Майка ми имаше подобен проблем преди 5-6 години и си спомням, че й поставях ампули на Виши. Не помня какъв точно беше периода, но постепенно започна да й расте нова коса.

  1. Аз нямам проблем с растежа на нова, тя си расте. Но много бързо почва да пада, т.е. съкращава се продължителността на анагенната фаза (фазата на растежа) и косъма пада преди да е пораснал достатъчно дълъг.

 3. Жалко,че не са ти подействали.Преди време имах проблем с частичен косопад и ми изписаха ампули и хранителни добавки на Ducray. Аз останах супер доволна . Курсът продължава 3 месеца и цената на двете работи е около 300лв за целия период. Косопада ми намаля рязко и косата ми започне да расте супер бързо .

  1. Ползвала съм абсолютно всички продукти против косопад на Дюкре. Добавките съм им пила 3 пъти по 3 месеца в различни периоди. Не бих казала, че имаха особен ефект.

 4. Много полезно ревю! 🙂
  Тази година имах косопад и чак след третият месец започнах да виждам ефект от продуктите (бях си взела няколко неща на Дюкре). И техният шампоан изсушаваше зверски косата и след месец употреба го спрях.
  Човек трябва да се зареди с железни нерви и търпение докато приключи този проблем.

  Поздрави
  Жаки 🙂

  1. Много благодаря за включването, Жаки. Абсолютно си права за шампоана против косопад на Ducray – един от най-зле действащите на косата, които съм ползвала. Прави я суха, заплетена и dull. Последния, който имах не можах да го изтърпя и го изхвърлих в коша. Радвам се, че ги си успяла да се справиш с проблема. Ти лосионите за сутрин и вечер ли ползва на Ducray или спрейчетата Neoptide?

   1. Ползвах Creastim. Две спрейчета са и се нанасят три пъти в седмицата на сух скалп. Тоест едно шишенце стига за точно един месец.
    След третият месец косопада спря и сравнително бързо излезе и нова коса.
    Също така пих и добавката им Анакапс (отново 3 месечен курс).

 5. Много полезно ревю, особено за човек с хроничен косопад. Аз също съм минала през много продукти и хранителни добавки. Видях доста добър ефект от витамините на Solgar – Skin, Hair & Nails. Първите пъти като ги пих, намаляваха косопада ми видимо, но после организмът ми свикна с тях и ефектът е нулев. В момента тествам шампоана на Rene Furterer – Forticea и сякаш има някакъв ефект, но без ампули, не очаквам чудеса. Ще следя за още ревюта по темата, наистина пишеш много изчерпателно и информативно 🙂

  1. Радвам се, че ревютата ми са ти полезни 🙂 Не съм чувала нищо за Solgar, но съм използвала този шампоан на Rene Furterer, даже в комбинация с ампулите. За жалост без никакъв ефект.

 6. Добър ден на всички.
  Аз съм доволна много от Керастаз
  Миналата година много ми капеше косата и жената на брата на приятелят ми сложи инжекционно ампула Керастаз.
  След това два дни не се мие косата.
  Косопада значително намаля
  На следващият месец отново същото се повтори и до сега нямам проблеми .

 7. Здравейте,
  Изключително Полезно ревю, което и мен предпази от ненужна покупка 🙂 И аз се боря с хроничен косопад от години, спряла съм всякакви видове ампули и мазила, правя от време на време маски с тривиминол и това е. Нещото, което при мен помага е Пантогар добавка, която за съжаление от няколко години не се внася официално в България и поръчвам от Ebay и мезотерапия на косата при дерматолог. Като обобщение мога да направя, че всички видове ампули са само с временен ефект и ако няма медеицински показатели за причината за съжаление нищо не може да се направи (аз съм си правила всякакви видове изследвания, всичко ми е в норма).
  Успех на всички с борбата 😉 Който измисли сигурен начин да го спре, определено ще вземе Нобелова награда 🙂

 8. Здравейте! Радвам се, че ревюто Ви е било полезно 🙂 Аз също пия добавки, но съм твърдо против мезотерапията, защото имам изключително лош опит: http://myhappypond.com/2017/09/%D0%BD%D0%B8%D0%BA%D0%BE%D0%B3%D0%B0-%D0%B2%D0%B5%D1%87%D0%B5-%D0%BC%D0%B5%D0%B7%D0%BE%D1%82%D0%B5%D1%80%D0%B0%D0%BF%D0%B8%D1%8F-%D0%B7%D0%B0-%D0%BA%D0%BE%D1%81%D0%B0/

Напишете коментар

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.