Бърза и здравословна вечеря с киноа

10 thoughts on “Бърза и здравословна вечеря с киноа”

 1. Обичам киноа – и бялата, и червената 🙂
  Преди малко хапнах салата с Happy със спанак, варени яйца
  и много хубав дресинг!
  А скоро опитах айсберг с червена киноа, авокадо и настърган пармезан!
  Божествено 🙂
  Горките перуанци, ако знаят на каква цена се предлага храната им в Европа!

  1. Ауу, разкошно звучат тези салати, Дани. Аз също съм голям фен на салатите в Happy – хубави съставки и перфектно овкусени винаги. Именно за сушито с киноа там споменах в поста. Що се отнася до последствията от истерията около киноата, тук хубава статия по въпроса: Ще преглътнат ли веганите горчивата истина за киноата?

 2. Обожавам киноа,ям поне 2 пъти в седмицата,други 2 булгур и 2 други зърнени изделия.Май прекалявам,но ми се отразява много добре. Рецептата ми идва чудесна за постите,обаче не обичам говови домати,затова ще заместя с прясно чери. Благодаря :)))

  1. Според мен със всякакви ще стане, а защо не и със сушени!

 3. За да не нагарча киноата, се измива предварително 🙂
  Рецептата изглежда страхотно, ще я пробвам!

  1. Ами тази специално няма как да я измия, понеже е в пакетчета. Доколкото съм чела, най-добре е да се накисне за няколко часа. Всъщност, нагарчането е едва доловимо, защото киноата е предварително обработена, за да се махнат въпросните сапонини, които го причиняват. Мен лично не ме притеснява, но е въпрос на вкус и на трениране на небцето. Като с черния шоколад и с виното 🙂

 4. Страхотен пост. И аз бих потренирал небцето си, но сега съм на място, дето тези тренировки са абсурдно скъпи. В България все още имаме достъп до истинска храна. Като се върна, ще наблегна на супички. Даже съм почти убеден, че ще ме чака сготвена вкусна българска супичка. А в следващите дни ще се срещнем и с киноа. Срещата ще бъде очаквано приятна!

Напишете коментар

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.